onsdag 27 juli 2011

Mitt nya liv....

...börjar idag.
Jag har varit och skrivit kontrakt för min nya lägenhet. Jag ska alltså lämna den lägenhet som varit min trygga borg i 8 års tid, det hem som jag levt i, skrattat i, gråtit i, varit aspackad och legat och spytt i duschen i. Där jag har torkat kattkiss i alla möjliga och omöjliga hörn, där jag har städat genom att slänga in kläderna som låg på golvet in i klädkammaren istället, där jag har legat i sängen och svurit över att det är så förbannat lyhört, där jag legat i sängen och skrattat för att det är så förbannat lyhört. Där jag har fått sån ångest att jag via hälso-sjukvårdsupplysningen blivit kopplad psykakuten mitt i natten för tröst bara för att jag dagen efter ska tapetsera, där jag har bakat bullar inför stundande födelsedagar när folk knappt får rum, där jag har bokstavligen skrapat katthår från möblerna för att "hälsapåsanjapåfödelsedagen"-folket inte ska få rumporna fulla med hår. Där jag har älskat, där jag har hatat, där jag har suttit och funderat på varför det ska ta sån jävla tid innan det dyker upp nåt UFO så man får se ett på riktigt, där jag har suttit och försökt övertyga nära och kära om att det visst finns aliens som hälsar på vårt jordklot, och där jag har skrattat lika mycket tillsammans med de som skrattar åt mina galna åsikter.
Alla dessa 8 år har utspelat sig i 1 rum och kök. Mest då i rummet, men viss del i badrummet också, antingen pga "klappkanon jag kan knappt stå på benen"-fylla eller pga sömnsvårigheter eller pga ångest (det förstnämnda är dock ganska ovanligt). En dusch botar allt är min devis.
Nu ska jag förflytta detta liv till hela 2 rum och kök, och ett badkar dessutom! Så idag har jag skrivit på kontraktet för det som blir min nya borg och gömställe. Detta lyckades jag göra helt utan att drabbas av panik, dock började jag hyperventilera lite lätt när jag uppdaterat min facebookstatus om vad jag hade företagit mig under dagen, på nåt sätt blev det lite verkligare då. Inget blir ju verkligt förrän man uppdaterat facebook!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar